Mennyi is az annyi?

 2011.03.23. 12:43

      Nem tudom megállni, hogy még egy kis bejegyzéssel ne járuljak hozzá az igen tisztelt olvasók boldogságához. De mi is az, ami inspirált? Hála Istennek nagy lett a HHO vízbontók kínálata, legalább is bizonyos adás-vétel oldalakon. Ez nem baj, sőt, ha jót és jó pénzért kap a vevő, akkor hajrá! De mégis csak tudni kell valamit. Ezért bátorkodom egy 11 és egy ugyan olyan, de 13 lemezes bontó valós mérési adatait közreadni, holmi grafikonok formájában. Ezeken szépen lehet követni a felvett áramot, a hozzá tartozó gáztermelést, a cellafeszültséget (két lemez közötti feszültségről van szó) és még az adódó MMW (Milliliter/Minutum/Watt) értéket is. Ezek mind, mind fontosak lehetnek, ha valaki tán netán meg akarja mérni a vásárolt vízbontójának a paramétereit, amit mindenkinek melegen ajánlanék! Na nem mintha valótlan értékeket tüntetnének fel, hanem jó tudni, hogy mennyi is az annyi! Ezzel nagyon sok vitának elejét lehet venni, hiszen ha valaki egy egész autót vesz, azt is szereti kipróbálni, igaz egy autónál azért jobban vannak dokumentálva a műszaki paraméterek és van egy megnevezett gyártó is, aki tartja a hátát érte, ellentétben a névtelen, cím, elérhetőség és szerviz nélküli forgalmazókkal!

Persze nem szép dolog ám más termékét ócsárolni, én sem teszem, mert soha nem láttam. Biztos vagyok benne, hogy a maguk nemében kiváló termékekről van szó. Szó sincs róla, hogy esetleg ne lennének azok, sőt, de érdemes egy kicsit odafigyelni a forgalmazás körülményeire is.

Ha valaki jobbat tud építeni, akkor tegye, ehhez nem kell senki termékét lebecsülni, sőt esetleg össze kell hasonlítani vele (mármint ha van adat róla és nem "titkos")! Persze az is lehet, hogy más féle módszerrel mérték, "sacovkával", mint Te kedves felhasználó, de akkor hol a titok? Vagyis mi az ,amit nem lehet megmondani, hogy mennyi, milyen körülmények között tesztelve, vagy egyáltalán?

Miért is mondom mindezt? Mert van valaki, aki kicsivel komolyabb helyen látott egy egész labort, olyat, ami kizárólag vízbontó cellák tesztelésével, fejlesztésével foglalkozik és finoman szólva "nem ma kezdte". Ott vannak érdekes dolgok is, hogy mást ne  mondjak  egy olyan cella, ami 350Watt mellett képes 3,5 liter durranógázt fejleszteni percenként! Csakhogy ez LABOR körülmények között sikeredett ennyire, mintegy több millió Dolláros háttérrel, sok éves kutatás és fejlesztés eredményeként! 

Mily szerencse, hogy vannak a piacon olyan berendezések, amik ezt a teljesítményt felülmúlják! 180Watt elektromos teljesítmény befektetéssel akár 2,8 liter durranógázt is tudnak fejleszteni! Ez egyszerűen fantasztikus! De mi történik, ha a két fejlesztés találkozni fog, ami persze nem kizárt, mert esetleg tapasztalatcsere keretén belül egymásra találnak? Lehet, hogy meglesz a CSODA? Azt hiszem ez álom, mégpedig rémálom! Csodák ugyan vannak, csak egy kicsit várni kell rájuk!

Mire jó egy ilyen egyébként kiválóan működő adás-vétel oldal az Interneten, mennyi előnyt is rejt annak aki titkolni akar valamit! Közvetlen elérhetőséget nem is lehet feltenni, hiszen nem is szabad! Ez egy jó kis felület a bujkálásra! De ezen kívül mindent lehetne! De az a baj, hogy nemakarásnak nyögés a vége!

Na nem is arra a szegény magánemberre gondoltam, aki sokkal kedvesebben és kevésbé flegmán áll a dologhoz, hogy megvegyék tőle a sokszor százszor jobban dokumentált hasonló berendezést, remélvén, hogy szerény kis fizetését a saját munkája gyümölcsével gyarapítsa, hanem azokra, akik nagyban utaznak és "átverősót" produkálnak. De nézzük az adatokat. Íme egy két grafikon.

A kép megtekintéséhez állj rá a kurzorral a képre és nyomj egy jobb oldali gombot, majd a kép megjelenítése funkciót kiválasztva megjelenik nagyítható méretben.)

 

 Na meg itt egy másik is, mert egy kép, nem kép:

 

De három a magyar igazság:

 Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy ezeket a méréseket nem laborban készítettem, de konzultáltam már HHO2- vel is ez ügyben, aki, beszerezte a tengerentúlon kapható és HHO-ra hitelesített, a legkorszerűbb laborműszert, hogy ne kellejen szegény magyaroknak 2000 Eurót kifizetni egy pár órás méréssorozatért, amit egyébként ez a készülék a paraméterek beállítása után maga végez el, nem kell mellette asszisztálni! Csak zárójelben kérdezném, hogy a "nagyok", rendelkeznek e ilyen műszerrel, vagyis komplett laborral! Ha igen, akkor miért nem tesznek a termékük mellé egy mérési jegyzőkönyvet? Biztos azért, mert nincs. Ha nekem nincs, az rendben is van, de nekik? 

Tehát zárás képen mindenki a saját jól felfogott érdekében érdeklődjön vásárlás előtt és ne hagyja elhitetni magával, hogy "ennyi és kész!" Ez nem vagy hiszi, vagy nem játék, mert nem is játékszerről van szó. Ez egy csodálatos dolog, ami hasznos, hasznos nekünk ls hasznos a FÖLD nevezetű bolygónak is, melyet hatalmas igyekezettel sikerült félig tönkretenni!  Igyekezzünk megóvni a rengeteg káros anyagtól, hátha még nem késő! 

DE NE FELEJTSÜK EL, HINNI A TEMPLOMBAN KELL!

A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogen.blog.hu/api/trackback/id/tr872764679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marthen (törölt) 2011.03.24. 19:33:39

Láttam azt a kis mérőkészüléket és már tudom hogy jó helyen vásárolok :)
Bizony az a helyzet hogy a kereskedők viselik még a forgalmazás "terheit" kockázatát, amíg nincs egy megfelelő gyártó itt helyben.
A know-how nem olcsó mulatság főleg a helyben levő nagy koponyák tudatában. Egy kis összetartással vagy nem is tudom mi kellene egy kis tudatváltozásnak bekövetkeznie hogy csodákat tudjunk tenni kishazánkban. Mert képesek vagyunk rá.

tomabear 2011.03.24. 20:13:35

Off:
Előző hozzászólásokat folytatva, ugyis mindenki ide jön! Van 60,000km-es motorolaj és 100,000km-es váltóolaj. A Texaco gyártja öket. Más, ha valakit érdekel lehet tudok szerezni baráti áron platinum Pulstar gyertyákat. 2500Ft/db áron.
On:
Gratula a cikkhez. Sajnos kevesen járnak ide és sokkal többen az emlitett vásárlós oldalakra.

skoda120 2011.03.25. 07:07:24

Tökéletes a cikk,tájékozódni kel mindenkinek akit komolyan érdekel a téma.Megy a behúzás és sunyiság rendesen. Gratulálok!

Dunairemete 2011.03.25. 13:24:45

@tomabear: Érdekelne néhány pulstar gyertya. Hogyan lehet hozzájutni?
Más: megcsináltam a szegény ember plazmagyújtását. Babetta (1978) a kísérleti jármű. Plazma nélkül a ház előtti dombra csak tekerési segítséggel ment fel, most helyből indítva is simán - gyorsulva - felmegy. Nem kell biciklizni vele indításnál, mert negyed fordulat tekerés után már jár a motor.

vízagy 2011.03.25. 14:33:26

@tomabear: Szia!Ez a gyertya már magában plazma gyujtás?

csaby70 2011.03.25. 19:13:37

Üdv. Engem is érdekelne ennyiért 6db Pulstar gyertya,ha konkrétat tudsz,szólj már légyszi. Adj elérhetőséget. Előre is köszi.

tomabear 2011.03.25. 19:38:00

Sziasztok!
Erről lenne szó:
plazmagyertya.hu/
tomabear@freemail.hu
20-553-7660
Sajna uj info, áfát kell fizetni. Tehát +25%

tomabear 2011.03.26. 07:46:34

Hali!
Na akkor a teljes info. Igen ez már teljes plazma gyujtás. De itt is lényeg a jó gyujtótrafó és vezetékek.
Tehát tudok szerezni amerikából irridium és platinum gyertyákat. Valami kiárusitás van. 2500 Ft/db + 25%áfa. Akit érdekel keressen emailben. Magyar oldalon eltudod dönteni milyen tipus kell. Megirod hány darab kellene. Ha összejön a megfelelő mennyiség, mert csak nagytételben lehet rendelni, akkor irok mindenkinek személyesen és utalni kell a vételi összeget. Aki át tudja venni Szegeden az pontos összeget aki nem az plussz 500ft posta költséget. Hát ennyi lenne. Aki akarja cserélni a trafóját és a vezetékeit abban is tudok segiteni.

tomabear 2011.03.26. 13:13:23

Hali!

Platinum: 2500+25%áfa Irridium: 3100+25%áfa Szegedi átvétellel.

Konkrét rendelést kérek akinek kell, tipus és darabszám, mert hétfőn rendelek. Utólagos visszalépés nincs, aki rendel hétfőn utal!

Emailben kérem:
tomabear@freemail.hu

tomabear 2011.03.28. 08:04:38

Sziasztok!
Egyenlőre a vásárlási lehetőség vasárnap estével befelyeződött. Ha mégis kell még akkor össze kell gyüjteni 16db-ra a vásárlókat. Ha ez megvan segitek a lebonyolitásban. De ha vártok 5-6 hetet szerintem lesznek tapasztalatok és akkor már többet tudunk majd a gyertyáról.
Off: más:
Valaki nem tud egy olyan adagolót, mint az Aqua-spricc adagolója, mert a feltaláló 5k-ért akarja adni. Vagy olyan kütyüt ami vákuum hatására kinyit és a vizbefecskendezéshez használhatnám,tehát vékony csőhőz csatlakoztatható. Pls segitsetek!!

roadless 2011.03.28. 10:13:06

@tomabear: Üdv. Vákuum hatására a régi K-jetronic befecskendezők működtek, pontosabban légmennyiségre inkább.Semmilyen elektronika nincs benne, teljesen mechanikus.Találsz régi 1-es golf GTI-ben, meg Audikban, csak egy gond van vele, hogy benzinre találták ki, nem vízre.Hamar vízköves lesz, hacsak nem desztvizet használsz, de az ebben a mennyiségben talán kicsit drága dolog.Én a héten vettem 600 Forintért két litert, a patikában.Ja, a csövek végére meg a gyári befecskendezőket tudnád rakni,(1-5db)és az szét is porlasztja kb 5 bar-on.
De azért meggondolandó az az eredeti ötezerért!

tomabear 2011.03.28. 10:36:51

@roadless: Hali!
Kösz az infot. Ioncserélt viz is jó! Azt olcsóbban is megkapod, nem kárositja a motor. De a 600ft/2liter is jó ár,mert 40-50 liter uzemanyaghoz fogy el, tehát 500-600km/600Ft nem nagy tételszerintem.

imiapo 2011.04.01. 10:14:01

a sokak által gyűlölt tecsoban
170ft/5lityi

amper-vadasz 2011.04.01. 22:56:56

@imiapo: Szia!

Amit még a pálinkafőzők se vennének meg, olyan szar a minősége! Viszont a Bárdi Autós az tuti jó a szeszfőzdések szerint.

imiapo 2011.04.02. 01:33:38

szar a minősége a desztvíznek?
ezt még nem hallottam de jó?

vízagy 2011.04.02. 07:54:48

Üdvelek!A deszt víz ninőségét több jellemző alapján lehet megállapítani,igymint;kemánységi fok,vezető képesség,Ph érték.Ezek pontos mérése házilag,műszer-eszköz nélkül nem lehetséges.Tehát aki azt állítja egyik-másik forgalmazótól beszerzett deszt vízről hogy jó,vagy rossz(mérések nélkül)az így is -úgy is valótlant állít.

amper-vadasz 2011.04.02. 08:59:44

@imiapo: Szia!

A TESCO-s "desztillált" víztől a pálinkának mellék íze van, nem én találtam ki, akik főzik otthon, azok tapasztalják. A Bárdistól nincs mellékíze.

Pl. az ezüst kolloid készítéshez csak nagy tisztaságú patikai jó.

Az esővíz mostanában Japan jódos :(

skoda120 2011.04.02. 12:40:59

Azért azt szinte mindenki tudja,hogy deszt vizet nem lehet kapni ilyen helyeken.

tomabear 2011.04.02. 13:16:44

BocsFiuk,
Tévedésben vagytok egy kicsit. Nem mindegy, hogy ioncserélt a viz vagy desztilált!! Persze kolloid készitéshez én is a patikait venném, de a kocsinál mindenféle célra jó az ioncserélt.

imiapo 2011.04.03. 19:50:56

@amper-vadasz: biztos nem értek a pálinka főzéshez, de nem tudom mi köze a desztvíznek a pálinkához?

vízagy 2011.04.10. 20:48:29

@imiapo: A főzdében a pálesz 70-80% töménységben jön le az űstből.Fele kell hígítani,ehez kell a deszt víz(de jó a JÓ MINŐSÉGŰ forrás víz is.Edészségünkre!

mc52576 2011.10.26. 13:01:27

IMIAPÓ a jó páleszhez mennyi desztviz kell? Köszönettel bundás.

mc52576 2011.11.02. 06:54:03

@tomabear:

Tisztelt Uram!

Érdekelne a platina ára.

Tisztelettel

Czirják Mihály

tomabear 2011.11.04. 19:29:59

@mc52576: Üdv!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de volt egy kis kavarodás.
Vámmal postával együtt 6000Ft körül van darabja. Sajnos nincs rá garancia, mert amerikából rendelem őket.

tomabear
süti beállítások módosítása