Az jutott eszembe, hogy a több mint 190 ország és az energia lobbik képviselői összeültek tárgyalni és ha minden igaz meg is állapodtak abban, hogy nem engedik felmelegedni a Földet a valamikori szinthez képest csak +2 C fokkal. Ez igen csak nagy eredmény lenne, ha be is tartanák, az elfogadott határozat minden országra kötelező érvényű lesz, bár ha valaki nem tartja be, akkor szankciót nem von maga után.

    Ez olyan dolog, mintha megtiltanák a piálást, de ha mégis iszol, akkor sincs bünti. Átmész a piroson, a rendőr ugyan figyelmeztet erre, csak szól érte, nem büntet. Mi van akkor, ha katasztrófába torkollik a dolog? Kis dolognak tűnik egy közúti baleset a Föld és a világunk élhetetlenné válásához képest. Mindenki tudja, azok is, akik részt vettek a konferencián. Mondandómhoz ezeket a gondolatokat csak bevezetőnek szánom és ezért ragadtam billentyűt ily hosszú hallgatás után. Térjünk a tárgyra.

    Sokat foglalkoztunk már a HHO, vagyis a durranógáz áldott hatásával. Most kivételesen nem arra gondolok, hogy a mai napig is vannak olyan társaságok, magán emberek és varázslók akik szóban még garanciát is vállalnak arra, hogy az általuk beépített alig pár száz ezer forintos berendezés ritkán 45%-al is csökkenti majd az üzemanyag fogyasztást, de az a 35%, az nagyon biztos! Nem elég, hogy sok hókusz pókusszal veszik körül az árult terméküket, ami sok esetben nem az ő fejlesztésük és gyártmányuk, hanem akár Brazíliából, vagy Portugáliából, tán netán Kanadából importált gagyi cucc, legfeljebb kicsit átnevezve. Az igazán korszerű dolgokat nem hozzák be és nem is fejlesztik, mert az valóban drága. Gondolok itt a szinte veszteségmentes és azokra a bontókra amik már szét tudják válogatni a termelt hidrogént és az oxigént. Na ja, ez utóbbi nem kis előnnyel jár. Ha ilyen bontókat forgalmaznának, akkor nem kellene küzdeni a különböző lambda szonda jelmódosítókkal, mert ha csak a megtermelt hidrogént vezetjük be a szívótorokba, akkor nem borítja fel az ECU által optimálisnak ítélt beállítását és mégis működik.

    De mi is működik ilyenkor? Az, amitől jobban megy a motor, az amitől kevesebb lesz a károsanyag kibocsátás. A jobb égési körülmények, minden fizikai változtatás nélkül. Innen kell kiindulni. Ez a lényege. A károsanyag kibocsátás drasztikus csökkenése. Bármennyire is szkeptikus valaki, ezt a tulajdonságot a legnagyobb sajnálatára nem tudja cáfolni. Az, hogy esetleg semmiféle üzemanyag megtakarítás nem származik a HHO használatból még aláírom. Én nem is ígértem soha. Ezt attól kell számon kérni, aki esküdözött, hogy ennyi, meg annyi lesz a fogyasztás csökkenés, ha megveszi a drága berendezést és még be is szereli jó pénzért. Nos erről egyszerűen az a véleményem, hogy a legegyszerűbb vízbontó rendesen beépítve, megfelelő elektronikával szabályozva teljességgel megfelelne annak a célnak, hogy plusz üzemanyag fogyasztás ne jelentkezzen, de a károsanyag kibocsátás egyszeriben lecsökkenjen a szinte mérhetetlen értékre. A régebbi járművek igen sokat profitálhatnának belőle. A korszerű verdák sem járnának rosszul, hiszen hiába van tele elektronikával és a legkorszerűbb fedélzeti számítógép irányít lassan mindent bennük, de valamilyen oknál fogva azt a fránya katalizátort mégsem tudják elfelejteni. Miért is nem? Egyszerű, mert vagy úgy van beállítva a motor üzemanyag ellátása, hogy nem megy, vagy úgy, hogy megy és baromi sok káros anyagot okád ki magából, amit a katalizátor fog részben utánégetni az el nem égett üzemanyaggal együtt. Tudni kell, hogy a katalizátor csak akkor működik és csak addig, amíg   "éghető" anyagot tartalmazó elegy halad át rajta. Ez minimum 3001 C fokra hevíti fel a katalizátort, de mondanám, hogy inkább majdnem a duplájára. Nos, a rossz nyelvek szerint, ha valaki HHO-t használ és mondjuk valamely oknál fogva tönkrement a több százezer (!) forintos kis katalizátor az autójában, akkor nem is fogja észrevenni, mert a durranógáz megoldotta a problémát. Nem érdekes?

    De az. A legérdekesebb viszont nem is ez, hanem az, hogy komoly emberek (remélem azok) és tudósok (sokat tanultak és sokat is tudnak, ezért nevezik őket annak) hetekig tudnak vitatkozni és nyilván a nagy olajlobbikkal birkózni, hogy milyen módon lehetne megmenteni a Földet, hogyan kellene azokat a fránya melléktermékeket, melyek szennyezik a levegőt elviselhető értékre limitálni. Sok a szénalapú tüzelőanyag amit elégetünk. Sok az autók által kibocsátott korom és széndioxid.

    Kis gondolkodás és az előzőek összevetése és valami zseniális megoldás van a kezünkben. Mi, akik a durranógáz használatának ezt sok éve ismert áldott tulajdonságát ismerjük, használat közben tapasztaljuk, sokkal többet teszünk a mi kis mikro környezetünkben a Földért, mint azok akik megtehetnék, hogy mondjuk gyári felszereltsége lenne egy korszerű gépjárműnek valamely durranógázas kiegészítő berendezés. Tudom baj van. Ezt is kezelni kellene. Nem olyan., mint amikor az ablakmosó folyadék fogy el. De figyelmeztethetne mondjuk erre is egy lámpa, hogy nincs durranógáz adagolás. Nézd meg az elektrolit szintet! Fáradj oda a desztvizes flakonnal és löttyints bele egy keveset!

    Tudom kicsit utópisztikus a dolog, de a FÖLD léte, vagy nem léte a tét. Kicsiben? Nem! Nagyban! Tudja valaki, hogy naponta csak a gépjárművek hány millió tonna széndioxidot engednek ki magukból? 

Érdekes adatok a múltból:

 http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/kornyezettechnika-eloszo/ch03s05.html

    A jelent mindenki ismeri = katasztrófa! Mindenki csak azzal foglalkozik, hogy több pénze legyen, átgázoljon mindenen és mindenkin a szent cél érdekében! Ami azt illeti nem az a bűn, ha valakinek pénze van! Szó sincs róla. A baj a szerzés módja! A tisztességtelenség, a rabló kapitalista szemlélet. A tisztességtelenség terjedése, a kizárólagos jogok emlegetése kötelességek nélkül. Na ez a baj. Az önzés és az, hogy a segítőkész embereket lehetőleg kicikizzék, lenézzék és sokszor a hatalom erejével is gátolják! Tudom, nem HHO téma ez utóbbi megállapítás, vegyétek inkább magán véleménynek, de nem hiszem, hogy nagyon messze állna a valóságtól.

    Ezek lettek volna a karácsonyi elmélkedést indító mondataim. Ezúton kívánok mindannyiótoknak vallásához és meggyőződéséhez illő ünnepeket, békét, boldogságot és hatalmas zsák erőt az elkövetkezendő időkre, hogy valóban megmenthessük a Földet és ezáltal magunkat és utódainkat a biztos pusztulástól!   

A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogen.blog.hu/api/trackback/id/tr78175718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása