Szabadság Elvtársak!

 2023.01.25. 09:07

Pfúúúú azt sem tudom hol kezdjem...? Már évek óta nem született bejegyzés, de a napokban eszembe jutott, ránézek a blogra.

Az megvan, hogy szívunk rendesen, minden szinten? Mennyi a benzin? Hová jutott az autózás és az autók? Meg úgy egyáltalán, miben ülünk nyakig? Milyen nyavajákat szórtak ránk, teljesen mindegy milyen fedőnév alatt. Erről egy kicsit később... Nem, most! Idősebb olvasók, emlékeztek még a vietnámi háborúra? Ott a szerencsétleneket napalmmal, meg kísérleti stádiumban lévő vegyszerekkel szórták meg! A demokrácia bajnokai évtizedekig tagadták. Nos a legutóbbi bejegyzésem óta, munkám miatt, szinte a fél világot bejártam, többek között ott is jártam. Edzett figura vagyok, de kellet pár sör, hogy feldolgozzam a látottakat, még így évtizedekkel a történtek után is. A szomszédos Kambodzsában, mással kedveskedtek. Maradt még úgy 10 millió akna, lazán szétszórva. Az esti hírekben naponta számolnak be aknára lépett gyerekekről. Jártam a vidéket motorral, ahol a madár se, turista pláne nem jár. Ha Vietnámban sör kellett, itt már keményebb cuccot kell tolnod, hogy ne viseljenek meg a látottak. Ennyire még Líbia sem volt kemény, pedig az is megérne egy misét. Ja az, hogy egy szót se higyj abból amit a TV/média kukorékol ezekről a helyekről, már nem kell magyaráznom. Nagyon remélem, ránk nem ez vár, bár kaptunk valami hasonlóból ízelítőt. Dávid vírus, háborúval kombinálva. Ijesztő a párhuzam.

Azt, hogy mi megy a világban, nem ragozom. Mostanra milliónyi szakértő tesz fel világmegváltó gondolatokat, videokat a netre, mindenfajta megoldásra való kísérlet nélkül, ez alap. Az engem is meglepett, anno amit összeesküvés elméleteknek címkéztek, meg lehülyézték aki erről beszélt, nos mára összeesküvés valósággá, gyakorlattá vált. Senki nem tagadja, sőt az ún. döntéshozó elit, aki fekáliaként úszik  a latrina tetején, megkérdezi az alattvalókat: miért nem tudtad, hogy igaz vót? Mi szóltunk, csak nem úgy, te meg el voltál foglalva a hitel felvétellel. Nem hazudtunk, csak nem bontottuk ki az igazság minden szeletét. Virág elvtárs megvan? Na ugye, csak nem figyeltél!

Ehhez a katyvaszhoz képest az, hogy mi történik az autózás világában HHO-val vagy anélkül, már majdnem mindegy. A HHO téma nagyon úgy fest elhalt, a régebbi autókat sikeresen eldobatták majdnem mindenkivel. Az újak? Ideig-óráig tartó ipari hulladékok, egy vagon pénzért. Négy keréken guruló laptop, 35 légzsákkal, Androiddal működtetve. Please, magyarázza meg nekem valaki, miért kell pl. lengéscsillapítókat számítógéppel vezérelni? Elektromos autó? Hosszú, mint a rendőrí sípszó a kocsmai verekedésben. Nem kívánok állást foglalni, csak pár szösszenet: a lengyeleknél a sok elektronyos ótó  miatt, újra kellett indítani a lignittel működő erőműveket. Megfújták a vészkürtöt, hogy konkrétan az egész ország szénporban fuldoklik. Tiszta energia mi? Csak azért mert nincs kipufogó a verdán? A hajdani Németországban, korlátozni tervezik a számukat, mert lassan leolvad az a 20 Paksnyi erőmű. Svájcban már most komoly korlátozások vannak. A jövő? Azt majd a pillanatnyi profit maximalizálása dönti el. Még véletlenül sem Te. Snitt.

Benzin, gázolaj? Annyi amennyi, jelenleg nálunk a legdrágább. Évekkel ezelőtt ingerküszőbről írtam ez ügyben. Elértük, vagy nem? Mi a vége? Tippek, please! Minden energia megtakarítást célzó próbálkozást kinyírtak vagy, készülnek rá. Itthon ezt, máshol mást. Napelem, ment a levesbe, LPG már régen kuka, stb. Apropó mostani autók mennyivel esznek kevesebbet mint a régiek? Hangyányival, ha egyáltalán. Ára mennyivel több? Mérhetetlenül. Megbízhatóság, javíthatóság? Na azt végképp el lehet felejteni. Nálam pince padlás tele a horror sztorikkal, de lefogadom másnál is. Maradnak a becsülendő otthoni próbálkozások. Lesz eredménye? Átszivárog valami a mindennapokba? Erősen kérdéses.

Összegzésképpen, ha valaki azt állítja, tudja mi következik autós/energia megtakarítás vagy egyéb fronton, az vagy bolond, vagy hazudik, vagy egy olyan képesség birtokában van ami senki másnak nincs. Ez esetben porhintés képpen, vegyen egy kristály gömböt és beindul a lóvé eső! Pláne ha egy-két jóslat be is jön. Egyet kifelejtettem, ő is ott volt Davosban, ő tervezi a jövődet, szopatja padló gázon a világot. Az a Napnál világosabb itt valami teljesen másról van szó. A környezet védelme, energia megtakarítása a lőtéri kutyát nem érdekli. Esetleg minket. Számít? Nem nagyon!

Ha valaki még ezek után is kísérletezik HHO-val vagy egyéb üzemanyag megtakarító ketyerével, jelentkezzen be, ossza meg! Jelen állásban, szerény véleményem szerint ez a legtöbb amit tehetünk.

További jó szurkolást, a tőlünk keleten zajló Monopoly játékhoz! Tegyétek meg a téteket, mert a nemzetközi helyzet fokozódik!

Auf Wiedersehen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogen.blog.hu/api/trackback/id/tr3018033504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhééé 2023.03.04. 11:16:16

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, lenne esetleg elfekvőben egy bontó? Már, ha nem tolakodó a kérdésem.

hho2 2023.03.04. 13:07:16

@Juhééé: Talán még van, de meg kell néznem. Alkatrészek a lemezeket kivéve viszont vannak.
süti beállítások módosítása